så er der sat hyldeblomstsaft over. Det er første gang jeg laver saften af skærme fra rødbladet hyld.
Træet er plantet for nogle år siden, og er sorten Black lace.
Kunne ikke nå nok af de røde klasser, så det blev en blanding.
Synes nu også at de traditionelle hyldeblomster dufter af mere.
Opskriften på hyldeblomstdrik får du her
30 hyldeblomstskærme
1 kg øko rørsukker
1 l vand
2 øko citroner
2 spsk citronsyre
Hyldeblomstskærme skylles i vand (prøv også at plukke nogle med få lus og biller)
Og lægges i en skål stor nok til 3 liter.
Citron i skiver og citronsyre drysses over.
I en gryde er sukker og kogende vand rørt sammen til sukker er opløst og hældes over hyld og citron.
Trækker 2-3 dage køleskabet, hvor der røres i skålen et par gange om dagen.
Der bliver ca 2 liter koncentreret saft, som hældes på rene flasker Du kan evt. tilsætte atamon inden du hælder på flaske, for at sikre holdbarhed hvis saften ikke skal i fryseren.