så er der sat hyldeblomstsaft over.  Det er første gang jeg laver saften af skærme fra rødbladet hyld.
Træet er plantet for nogle år siden, og er sorten Black lace.

Kunne ikke nå nok af de røde klasser, så det blev en blanding.

Synes nu også at de traditionelle hyldeblomster dufter af mere.

Opskriften på hyldeblomstdrik får du her

30 hyldeblomstskærme
1 kg øko rørsukker
1 l vand
2 øko citroner
2 spsk citronsyre

Hyldeblomstskærme skylles i vand (prøv også at plukke nogle med få lus og biller)
Og lægges i en skål stor nok til 3 liter.

Citron i skiver og citronsyre drysses over.

I en gryde er sukker og kogende vand rørt sammen til sukker er opløst og hældes over hyld og citron.

Trækker 2-3 dage køleskabet, hvor der røres i skålen et par gange om dagen.

Der bliver ca 2 liter koncentreret saft, som hældes på rene flasker  Du kan evt. tilsætte atamon inden du hælder på flaske, for at sikre holdbarhed hvis saften ikke skal i fryseren.

Denne side anvender cookies til at gøre dit besøg bedre, samt til at indsamle data til statistikker. Læs mere her

Indstillingerne for cookies på denne side er sat til at ''tillade cookies'' for at give dig den bedst mulige oplevelse. Ved at fortsætte med at bruge denne side uden at ændre dine cookie instillinger eller hvis du trykker ''Accepter'' nedenunder, tillader du vores brug af cookies. Du kan altid deaktivere cookies under dine browser indstillinger.

Luk