Der er især tre gange i mit liv, hvor jeg synes omgivelserne forsøgte at presse mig til at være hurtigere, end jeg selv havde lyst til.

Hurtigere end jeg mærkede jeg havde behov for. Det var…

1. da jeg var sygemeldt med depression. Hver gang jeg snakkede med sagsbehandlere, følte jeg næsten jeg skulle undskylde, at jeg ikke var blevet rask endnu. Det kunne bare ikke gå hurtigt nok med at sende mig ud på arbejdsmarkedet igen

2. da jeg var arbejdsløs. Igen var det jo hurtigere jo bedre. Lige meget om man så ikke ville trives i det job, og måske blive sygemeldt igen hurtigt efter, så skulle der søges på det – det vil jo heller ikke hjælpe arbejdspladsen eller samfundsøkonomien.

3. da jeg blev selvstændig. Her var det mine økonomiske forpligtelser, der hele tiden pressede mig med at få penge i huse hurtigt.

Hver gang ønskede jeg tid og ro til at lade det udfolde sig naturligt

Tid til fordybelse.

Tid og lov til at mærke ind i hvad der var rigtigt for mig.

 

Det krævede virkelig styrke at sige fra over for den gængse opfattelse – jo hurtige jo bedre.

 

At stå ved det, jeg vidste var rigtig for mig.

Heldigvis havde mit lange sygdomsforløb gjort, at jeg var blevet bevidst om, ikke at gå på kompromis med mine værdier igen.

Så i de sidste 10 år er jeg blevet ret god til at værdsætte det som jeg synes er væsentligt – og at noget går langsomt er ikke ensbetydende med at det er dårligt!

 

Kan langsommelighed faktisk være en styrke og ikke svaghed?

Som du ser i videoen, er naturen inspirator til at skabe et solidt fundament og det kommer jeg endnu mere i dybden med i dette webinar


Som du kan høre i videoen, så er jeg ikke den store fortaler for quik fix. Jo, selvfølgelig skal smerter hurtigt væk. Og det er fantastisk med en god øvelse eller visualisering, der på få minutter kan skifte fokus og give energi til dagen.            

Min pointe er, at somme tider tager forandring lidt længere tid end vi mennesker (tanker, ego og omgivelser) ønsker

            Og det er ikke ensbetydende med at det er dårligt. Det kan nemlig være at forandringen derved kommer dybere inde fra, og derfor også holder i længden.  

Tag fx en eller anden speciel kur i 10 dage på helt særlig kost eller mangel på samme – og du taber 5 kg. Som så ryger på igen i månederne efter… Hvor imod hvis du brugte et par måneder på at justere din kost, ændre dine tanker og følelser om mad, blive mere og mere aktiv fysisk – ja, så ville du tabe kiloene langsommere, men du vil ændre din måde at være på og der er større sandsynlighed for at vægttabet holder i længden.  

Samme er gældende, når du ønsker transformation ved personlig udvikling eller businessudvikling.

Derfor er mine online forløb og mentorforløb også over længere tid. For jeg ønsker at give dig en forandring, der holder ved.  

Vaner skal opbygges, da det er de mange små ting vi gør i dagligdagen, som tilsidst danner billedet af vores liv.  

Vi kan ønske os en forandring her og nu – det kan være privat, med relationer, på arbejdspladsen, som selvstændig – nogle gang sker den hurtigt, det er bare ikke altid, at det hjælper at presse på og forcere ting.            

Nogle gange har vi behov for at slippe kontrollen og lade ting udfolde sig naturligt

            Om det er godt eller dårligt, at noget går hurtigt eller langsomt, er fuldstændig op til os selv. Det er dig og mig, der tillægger processens tidsforbrug en værdi.

Husk selvfølgelig – at går det langsomt fordi du hele tiden vil opfinde den dybe tallerken selv, så søg hjælp fra folk der har gået vejen, det sparer dig for masser af tid og ekstra arbejde.          

Nogle gang ønsker vi os tid til at være langsomme, og andre gange ønsker vi at det går hurtigt.

            Tålmodighed og tillid er vigtige egenskaber her. Lige såvel som en selvkærlig indre dialog.

Kender du det, at du kritiserer dig selv for ikke have energi, tid, eller penge til at komme i mål så hurtigt som du gerne vil? Så tjek dette blogindlæg ud, hvor jeg fortæller om hvad jeg gør når livet går langsommere end mit ego og tanker ønsker.

Det kan nemlig være svært, når man har meget på hjerte, og i tankerne kan se det hele for sig – det tager dog bare liiige lidt længere tid at få ideerne fra hovedet ud gennem hænderne, end vi forestiller os.            

Haven og naturen er en fantastisk påmindelse om at ting har en modningsfase

          Jo mere du opholder dig i haven og naturen, jo større tillid får du til livets processer.

UPDATE 2023:

Torsdag d. 23/3 kl. 19 og Fredag d 24/3 kl. 10 holder jeg et webinar om netop hvordan du kan bruge naturen som guide til at skabe et solidt og bæredygtigt fundament efter stress og depression.

Og er du så heldig ikke at være blevet ramt af de to sygdomme, så er du selvfølgelig også velkommen til at lytte med.          

Vi har alle behov for et solidt fundament som egetræet i videoen. Webinar er et online foredrag du kan se og høre hjemme i din egen stue.

Kærligst

Marlena Munch

Ønsker du et stærkt fundament i livet?

Så tilmeld dig dette minikursus med hjertebog, masterclass og opfølgende e-mails.

Du skal slet ikke have penge op af lommen, du modtager det i din indbakke lige her.

Denne side anvender cookies til at gøre dit besøg bedre, samt til at indsamle data til statistikker. Læs mere her

Indstillingerne for cookies på denne side er sat til at ''tillade cookies'' for at give dig den bedst mulige oplevelse. Ved at fortsætte med at bruge denne side uden at ændre dine cookie instillinger eller hvis du trykker ''Accepter'' nedenunder, tillader du vores brug af cookies. Du kan altid deaktivere cookies under dine browser indstillinger.

Luk