Efterår er plantetid. Jorden er stadig varm efter sommeren og regnen gør, at der er god fugtighed og naturlig vanding for oven, så du ikke selv skal ud med vandkanden.
Derfor er det helt optimalt at plante store planter såsom hække, buske og træer her i oktober.

Der er et kinesisk ordsprog, der lyder: “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Det kender jeg alt for godt til. Da jeg flyttede ind i mit hus for snart 20 år siden, kunne jeg ikke beslutte mig for hvor i haven, jeg skulle plante nogle æbletræer. Min have er en lille bitte byhave på 100m2, så udfordringen med placering i forhold til huse og naboer, eksisterende træer, sol og skygge gjorde at jeg ikke besluttede mig. Det ene efterår tog det andet, uden at jeg fik købt og plantet mine træer.

Der gik næsten 10 år før jeg endelig plantede to æbletræer. Tænk en glæde jeg og miljøet kunne have haft, hvis jeg allerede havde plantet dem for 20 år siden.

Så min varmeste anbefaling er at plante et træ her i oktober. Til glæde for dig og vores fremtidige generationer. Så hvorfor ikke tage børn og børnebørn til råds om at vælge et træ, som I sammen kan plante i efterårsferien. Det kan være et frugttræ, eller et træ med skønne blomster og blade i farver.

Fortvivl ikke over placeringen. Hellere plant træet nu – på muligvis det forkerte sted og nyd det i årene frem. Måske ender det med at være det helt rigtige sted. Det værste der kan ske er, at du må fælde det og så kan du altid plante et nyt.

Hvis du har en lille have og synes du ikke har plads til flere træer, så plant et par buske i stedet for.
Foruden bærbuske så er nogle af mine favoritter kejserbusk og duftsnebolle, som begge dufter fuldstændigt vidunderligt.

Med ønske om et blomstrende liv
Kærligst
Pia

Denne side anvender cookies til at gøre dit besøg bedre, samt til at indsamle data til statistikker. Læs mere her

Indstillingerne for cookies på denne side er sat til at ''tillade cookies'' for at give dig den bedst mulige oplevelse. Ved at fortsætte med at bruge denne side uden at ændre dine cookie instillinger eller hvis du trykker ''Accepter'' nedenunder, tillader du vores brug af cookies. Du kan altid deaktivere cookies under dine browser indstillinger.

Luk